SEXTIO NYA LÄGENHETER MED MOELVEN I STOCKHOLM: ”SAMARBETET HAR FUNGERAT JÄTTEBRA”

I Stockholm arbetar Emanuelsson VVS tillsammans med Moelven på projektet Ensta äldreboende. Tillsammans har de skapat sextio lägenheter för vård- och omsorg, med gemensamhetsytor och matsal, till slutkunden Botkyrka kommun.

– Vi har ansvarat för allt vad gäller ventilation i detta projekt. Där ingår projektering, montering, injustering och projektledning, berättar ventilationsinjusterare Anders Gustafsson.

Sedan det första spadtaget togs i september förra året har Emanuelsson VVS varit delaktiga i projektet. Ensta äldreboende är ett modulprojekt, vilket innebär att det som återstår när modulerna anländer till bygget bland annat är just arbetet med VS och ventilation.

– Vi kom in i början av projektet när de satte takstolar på grunden. Vi drog och lade ut kanaler som ska vara på vinden i detta skede. Det är jättesmidigt att göra det i starten innan taket har monterats, berättar Anders.

 

GODA RELATIONER MED BESTÄLLAREN MOELVEN: ” VI HAR TÄT DIALOG HELA TIDEN”

Projektet görs på beställning av Moelven, en beställare som Emanuelsson VVS arbetat med flera gånger tidigare. År 2021 byggde de 97 studentlägenheter i Knivsta tillsammans. På styr- och reglering har Nordomatic arbetat som underentreprenör – ett samarbete som likaså fungerat väl.

– Arbetsledaren och projektchefen som är här från Moelven är bekanta från tidigare projekt. Samarbetet har fungerat jättebra och nu är relationen mer vänskaplig än arbetsmässig, skulle jag säga! berättar Anders och fortsätter:

– Vi har tät dialog hela tiden. Arbetsledaren Fredrik ringde mig senast igår, när han gick igenom det sista. Och samarbetet med Nordomatic har också fungerat bra, de har fått ihop allt rätt i tid.

 

”HELA STOCKHOLMSTEAMET PÅ PLATS: ”VI HAR EN VÄLDIGT BRA DYNAMIK”

Projektet har också inneburit tätt samarbete mellan alla i Stockholmsgruppen på Emanuelsson VVS. Alla tre medarbetare har varit på plats i detta projekt vid olika skeden.

– Samarbetet mellan oss fungerar jättebra! Vi har en väldigt bra dynamik. Det måste vi ha när vi är tre som jobbar så tätt som vi gör här i Stockholm. Sumbat är den av oss som varit på plats mest. Han är verkligen en grym montör, säger Anders och fortsätter:

– Projektet i sin helhet har flutit på väldigt bra. Snart är det redo för inflytt!

Vid slutbesiktningen i december fick Emanuelsson VVS noll anmärkningar på ventilationsarbetet, och likaså Nordomatic på styrjobbet. Ett fint kvitto på ett lyckat projekt!

 

EMANUELSSON VVS BLIR EN DEL AV BRAVIDA

Bravida förvärvar bolaget AB Emanuelsson VVS-byrå och stärker därmed sitt erbjudande inom ventilation och vs i Örebro med omnejd. Bolaget omsätter cirka...

Läs Mer

SEXTIO NYA LÄGENHETER MED MOELVEN I STOCKHOLM: ”SAMARBETET HAR FUNGERAT JÄTTEBRA”

I Stockholm arbetar Emanuelsson VVS tillsammans med Moelven på projektet Ensta äldreboende. Tillsammans har de skapat sextio lägenheter för vård- och omsorg,...

Läs Mer

FRÅN PRAKTIK TILL ANSTÄLLNING – VI VÄLKOMNAR VÅR NYA KONSTRUKTÖR

Efter två år på yrkeshögskolan Hermods och två LIA-perioder hos Emanuelsson VVS är han nu utbildad VVS-ingenjör. Vi välkomnar Martin Jonsson, vår...

Läs Mer