FRÅN PRAKTIK TILL ANSTÄLLNING – VI VÄLKOMNAR VÅR NYA KONSTRUKTÖR

Efter två år på yrkeshögskolan Hermods och två LIA-perioder hos Emanuelsson VVS är han nu utbildad VVS-ingenjör. Vi välkomnar Martin Jonsson, vår nyanställda konstruktör.

– Jag är riktigt glad, jag kände direkt på praktiken att jag trivdes här, säger Martin.

Martin Jonsson är uppväxt med hockey och skateboard i Lindesberg och flyttade 2018 till Örebro. Här bor han i dag med sin sambo och deras två döttrar.

När Martin ansökte till utbildningen för VVS-ingenjörer hade han egentligen ingen tidigare erfarenhet från branschen. Men två år och två LIA-perioder senare kan han konstatera att han gjorde rätt som valde att byta spår från industri- till ventilationsbranschen.

– Det var lite på chans men jag tyckte det var kul så jag valde att gasa på. Sen gjorde jag min praktik här hos Emanuelsson både första och andra året så jag blev väldigt glad när jag blev erbjuden anställning. Det känns som att jag har hamnat på helt rätt företag!

 

”BRA STÖTTNING PÅ KONTORET”

Som konstruktör ritar Martin projektens ventilationslösningar i CAD. Han började på Emanuelsson VVS i juni, direkt efter sitt examensarbete, och har sedan dess arbetat nära sina kollegor på kontoret.

– Jag ritar åt projekten som Uffe och Gabbe projektleder och det är fortfarande mycket att lära, men jag har bra stöttning här på kontoret så det känns bra. Jag tycker det är kul!

Kontorstiden varvas med att åka ut och besöka projekten på plats. Just nu är det flera i gång. Bland annat har Martin hjälpt till vid Barkenlund i Örebro och på ett större projekt i Västerås tillsammans med Lindesbergs Bygg åt Corem.

– Ja, det har ju varit några rundor till Västerås. Det är befintligt så systemet ska tittas över och förstås hur man kan göra ny layout och så där. Det kommer nog att bli fler vändor för att se hur det ser ut och hur det går. Det är väl det jag håller på med just nu, det är nyttigt när man kommer ut!

 

EMANUELSSON VVS BLIR EN DEL AV BRAVIDA

Bravida förvärvar bolaget AB Emanuelsson VVS-byrå och stärker därmed sitt erbjudande inom ventilation och vs i Örebro med omnejd. Bolaget omsätter cirka...

Läs Mer

SEXTIO NYA LÄGENHETER MED MOELVEN I STOCKHOLM: ”SAMARBETET HAR FUNGERAT JÄTTEBRA”

I Stockholm arbetar Emanuelsson VVS tillsammans med Moelven på projektet Ensta äldreboende. Tillsammans har de skapat sextio lägenheter för vård- och omsorg,...

Läs Mer

FRÅN PRAKTIK TILL ANSTÄLLNING – VI VÄLKOMNAR VÅR NYA KONSTRUKTÖR

Efter två år på yrkeshögskolan Hermods och två LIA-perioder hos Emanuelsson VVS är han nu utbildad VVS-ingenjör. Vi välkomnar Martin Jonsson, vår...

Läs Mer