97 NYA STUDENTLÄGENHETER I STOCKHOLM: ”SVANENMÄRKT PROJEKT”

Svanenmärkt projekt i Stockholm. Emanuelsson utför VVS.

Emanuelsson VVS utför ännu ett projekt tillsammans med Moelven. Den här gången rör det sig om ett flerbostadshus med lågt klimatavtryck och ett stort antal studentlägenheter.

97 studentlägenheter byggs i Knivsta med industriframställda byggmoduler.

Inför att de färdigmonterade modulerna anlände i slutet på april började taken byggas direkt på grunden.

– Vi började bygga tak vecka 15 och Emanuelsson drog mycket av ventilationen på vinden innan vi lyfte upp taken, och det var riktigt smidigt måste jag säga. Det har sparat tid för oss alla, säger Pontus Urbán, platschef på Moelven.

Under vecka 18 kunde montaget av modulerna påbörjas, som redan var monterade invändigt enligt bland annat VVS-ritningar från Emanuelssons Örebrokontor. Det innebär att det mesta av ventilationen smidigt kan anslutas direkt i schakt.

– Det är ett bra sätt att jobba på, säger Matthias Backtemo. Vi jobbade rätt snabbt i början och nu har vi två montörer som är tillbaka här för att fixa fläktrummen efter en liten paus.

 

”VI ÄR VÄLDIGT NÖJDA”

 

Flerbostadshuset ligger inkilat på en yta där Moelven har byggt fyra byggnader tidigare, det senaste 2018, med närhet till pendeltåg och studier.

Med andra ord en bra plats för miljömedvetna studenter.

– Projektet är Svanenmärkt, men det som utmärker projektet rent byggnadstekniskt är nog att byggytan är relativt trång och att huset är anpassat för platsen. Det har gått bra, det krävs bara lite extra planering för att få plats med exempelvis containrar för återvinning.

I december väntar slutbesiktning för projektet. Det innebär att byggtiden för de 97 studentlägenheterna är blott nio månader. Både Emanuelsson VVS och Moelven är nöjda med hur projektet har fortlöpt så här långt tillsammans.

– Det är alltid kul att träffa nya och det funkar superbra med Pontus och gänget. Leif som är arbetsledare känner jag också sedan tidigare projekt, så det är klockrent.

– Det är samma från vår sida. Vi är väldigt nöjda. Det är lätt att samarbeta ihop och kommunikationen mellan oss funkar riktigt bra, säger Pontus.

 

 

Visste du att?

2019 var vi med och utförde Boängens Förskola – Moelvens första Svanenmärkta projekt.

Läs mer om det projektet och Moelvens miljömärkta modulbyggnationer här.

EMANUELSSON VVS BLIR EN DEL AV BRAVIDA

Bravida förvärvar bolaget AB Emanuelsson VVS-byrå och stärker därmed sitt erbjudande inom ventilation och vs i Örebro med omnejd. Bolaget omsätter cirka...

Läs Mer

SEXTIO NYA LÄGENHETER MED MOELVEN I STOCKHOLM: ”SAMARBETET HAR FUNGERAT JÄTTEBRA”

I Stockholm arbetar Emanuelsson VVS tillsammans med Moelven på projektet Ensta äldreboende. Tillsammans har de skapat sextio lägenheter för vård- och omsorg,...

Läs Mer

FRÅN PRAKTIK TILL ANSTÄLLNING – VI VÄLKOMNAR VÅR NYA KONSTRUKTÖR

Efter två år på yrkeshögskolan Hermods och två LIA-perioder hos Emanuelsson VVS är han nu utbildad VVS-ingenjör. Vi välkomnar Martin Jonsson, vår...

Läs Mer