VENTILATION TILL FIRST OFFICE NYA KONTORSHOTELL I TÄBY

Projekten är många för Emanuelssons filial i Stockholm. Ett av flera stora projekt som är igång är kontorshotellet Nya Roslags Näsby, som byggs av beställaren Lindesbergs Bygg.

 – Nu är det bara injusteringar kvar sen väntar slutbesiktning, berättar Anders Gustafsson som projektleder ventilationsarbetet.

 

Stora och små kontor, konferensrum och gemensamma ytor som kök och badrum. Emanuelsson VVS har varit på plats i Täby sedan mars för installationen av det nya kontorshotellets ventilation.

– Det är ett stort projekt men jag börjar se mållinjen. Nu är det bara injusteringar kvar och lite kompletteringar som överluftdon. Så det är sluttampen nu kan man säga, sen väntar slutbesiktningen på onsdag nästa vecka (27).

 

”RINGT IN FÖRSTÄRKNING FRÅN ÖREBRO”

 

Den första oktober 2021 ska alla hantverkare ha bytts ut mot kontorshotellets nya hyresgäster, när First Office öppnar anläggningen. Då har Emanuelsson VVS varit klara länge med projektet och håller istället till på våningsplanet över, bland annat.

– Det är många projekt igång. Bara här i Täby har vi annat ett rakt över tågspåret åt Brickhouse som löper parallellt med det här, och sen kommer vi att installera ventilation åt Microdata här i samma hus. Även om vi ser mållinjen är det en del som ska göras så jag har ringt in förstärkning som är här över dagen, berättar Anders och vänder sig mot Tom.

– Det stämmer. Jag kom hit imorse och åker hem till Örebro ikväll igen, så vi ska väl köra på så mycket som vi kan och hinner idag. Det är planen. Det är jättebra att de ringer in och att man kan hjälpa varandra.

 

ETT PROJEKT MED LINDESBERGS BYGG

 

Precis som vid flera tidigare projekt i Stockholmsområdet är det expansiva Lindebergs Bygg som är VVS-byråns beställare. Anders är nöjd med hur samarbetet fungerar.

– Det har varit jättebra som vanligt! Vid det här projektet har vi Gustav Stillnert som kontaktperson och han har varit väldigt hjälpsam genom hela projektet. Vi tar upp alla frågor som berör vårt arbete på veckomötena, så som bygg, el och så vidare, så det flyter på kanon.

EMANUELSSON VVS BLIR EN DEL AV BRAVIDA

Bravida förvärvar bolaget AB Emanuelsson VVS-byrå och stärker därmed sitt erbjudande inom ventilation och vs i Örebro med omnejd. Bolaget omsätter cirka...

Läs Mer

SEXTIO NYA LÄGENHETER MED MOELVEN I STOCKHOLM: ”SAMARBETET HAR FUNGERAT JÄTTEBRA”

I Stockholm arbetar Emanuelsson VVS tillsammans med Moelven på projektet Ensta äldreboende. Tillsammans har de skapat sextio lägenheter för vård- och omsorg,...

Läs Mer

FRÅN PRAKTIK TILL ANSTÄLLNING – VI VÄLKOMNAR VÅR NYA KONSTRUKTÖR

Efter två år på yrkeshögskolan Hermods och två LIA-perioder hos Emanuelsson VVS är han nu utbildad VVS-ingenjör. Vi välkomnar Martin Jonsson, vår...

Läs Mer