GABRIEL OM DET NYA PROJEKTET

Emhart Glass har sina rötter i USA men har också verksamhet i Sverige, och Örebro. Företaget omsätter ungefär 1 miljard kronor i Sverige. Nu ska man bygga ut sina lagerlokaler för ett av sina produktionsställen i Örebro. Emanuelssons VVS ska ansvara för att den nya lagerlokalen på 1 800 m2 förses med värme.

– Hela lokalen skall värmas av luft. Vi ska montera ett kanalsystem där luften kommer att transporteras förbi vattenvärmda batterier och sedan ut i lokalen. Detta skiljer sig lite ifrån hur man normalt värmer upp lokaler, och ställer extra stora krav på oss när det kommer till att använda rätt dimensioner på våra kanaler, förklarar Gabriel Vaahto, arbetsledare på Emanuelssons VVS

Nu går man i väntans tider, tills att totalentreprenören BM Byggmontage gjort klart stommen för hela konstruktionen. Först därefter kan arbetet börja.

– Just nu är vi i projekteringsstadiet kan man säga. Vi har det mesta helt klart för oss redan, och så fort stommen är klar kan vi påbörja vårt arbete. Vi räknar med att ha två gubbar här i ungefär två månader. Rent arbetsmässigt har vi ganska korta installationstider i förhållande till hur stor lokalen är, säger Gabriel.

Förutom att ansvara för detta projektet har Gabriel även hand om två andra stora projekt, Adolfsbergsskolan och en ombyggnation i Strängnäs. Gabriel anställdes 2007 och är en av de som jobbat längst på firman.

– Jag har varit här i snart 10 år, men tycker fortfarande att det är kul att gå till jobbet. Vi är ett otroligt härligt gäng, med högt till tak och en arbetsmoral, kryddat med laganda, utöver det vanliga, säger Gabriel.

Gabriel spelar en viktig roll på Emanuelssons VVS. En roll som dock inte har så tydliga gränser.

– Jag har under åren fått lära mig alla delar av företaget. Detta gör att jag får, vill och kan rycka in lite vart som helst. En roll som passar mig perfekt, konstaterar Gabriel.

Gabriel har, precis som många andra på företaget, en bakgrund inom idrotten. Han har under många år spelat Ishockey på en relativt hög nivå. Vilket han menar bidrar till att företaget växer och uppnår bättre slutresultat.

– Man är van att både få och ställa krav på varandra inom lagidrotten. Men man får också lära sig att vara en lagspelare, och inte bara tänka på sig själv. Vilket jag är övertygad om att man tar med sig in i arbetslivet, avslutar Gabriel.

 

EMANUELSSON VVS BLIR EN DEL AV BRAVIDA

Bravida förvärvar bolaget AB Emanuelsson VVS-byrå och stärker därmed sitt erbjudande inom ventilation och vs i Örebro med omnejd. Bolaget omsätter cirka...

Läs Mer

SEXTIO NYA LÄGENHETER MED MOELVEN I STOCKHOLM: ”SAMARBETET HAR FUNGERAT JÄTTEBRA”

I Stockholm arbetar Emanuelsson VVS tillsammans med Moelven på projektet Ensta äldreboende. Tillsammans har de skapat sextio lägenheter för vård- och omsorg,...

Läs Mer

FRÅN PRAKTIK TILL ANSTÄLLNING – VI VÄLKOMNAR VÅR NYA KONSTRUKTÖR

Efter två år på yrkeshögskolan Hermods och två LIA-perioder hos Emanuelsson VVS är han nu utbildad VVS-ingenjör. Vi välkomnar Martin Jonsson, vår...

Läs Mer