FRAMGÅNGSRIKT SAMARBETE BAKOM NYTT OCH KLIMATSMART LSS-BOENDE

Ett klimatsmart och energieffektivt LSS-boende byggs i Sollentuna av Moelven och Emanuelsson VVS-byrå har fått ansvar för all VVS-installation. Anders Gustafsson, ventilationsingenjör, är på plats och berättar mer om projektet som är ett av många framgångsrika samarbeten med beställaren.

– Det har tidigare varit en förskola här som rivits, så marken har sanerats och sen är det Moelven som ska bygga ihop ett LSS-boende här. Vi har gjort många projekt med Moelven tidigare. Jag tror vi har fyra projekt som är igång med dem idag, berättar Anders.

Boendet som byggs består av personalutrymmen, gemensamma lokaler och tio stycken lägenheter. Det installeras också två aggregat, och dessa är VVS-byråns ansvar. Det ena aggregatet är placerat i mittendelen av fastigheten och ska sköta alla lägenheters ventilation. Det andra finns i anslutning till de gemensamma lokalerna och förser personalutrymmena och sådant som matsal och sällskapsrum.

Emanuelsson VVS har varit på plats sedan i december och redan monterat brandspjäll och ljuddämpare i varje lägenhet, samt installerat de stora stråken och rör till ventilationen på vinden.

– Innan de lyfte upp den färdiga takmodulen över väggarna till fastigheten har jag fått krupit in och lagt upp alla de rör som behövts på vinden. De har gjort att jag redan har haft allt tungt material på plats när taket väl suttit på plats. Moelven har haft en enorm precision när de lyft upp taket så att inga av mina rör har trillat ut.

Hela boendet väntas bli klart i sommar men VVS-delen blir klar tidigare än så, så snart som allt har driftsatts och injusterats. Och Anders är nöjd med hur smidigt allt har flutit på hittills.

– Moelven är ju ett stort företag och jag skulle vilja säga att det är A-laget som är här och jobbar. Jag tycker verkligen att deras arbetare är jätteduktiga. Det går att föra en bra dialog och vi hjälper varandra vid problem. Vi har verkligen underlättat arbetet för varandra.

FRÅN PRAKTIK TILL ANSTÄLLNING – VI VÄLKOMNAR VÅR NYA KONSTRUKTÖR

Efter två år på yrkeshögskolan Hermods och två LIA-perioder hos Emanuelsson VVS är han nu utbildad VVS-ingenjör. Vi välkomnar Martin Jonsson, vår...

Läs Mer

NYANSTÄLLDE JONAS VID INFRA-CONS NYA KONTOR: ”FINLIR SOM KVARSTÅR”

I Pilängen utanför Örebro bygger Infra-con sin nya adress med kontor och hall. På plats vid projektet är Jonas Wallin, ny montör...

Läs Mer

97 NYA STUDENTLÄGENHETER I STOCKHOLM: ”SVANENMÄRKT PROJEKT”

Emanuelsson VVS utför ännu ett projekt tillsammans med Moelven. Den här gången rör det sig om ett flerbostadshus med lågt klimatavtryck och...

Läs Mer