EMANUELSSON ANLITAR ERFAREN VENTILATIONSINGENJÖR

Anders Gustafsson är utbildad ventilationsingenjör och har tio års erfarenhet inom branschen. Tidigare har han arbetat åt många andra firmor i Stockholm genom sitt egna företag. I slutet av sommaren tog han beslutet att börja jobba på heltid hos Emanuelsson VVS-byrå. Sedan den dagen har hans vardagsliv förändrats en hel del.

Den sjunde oktober var Anders Gustafssons första arbetsdag som anställd hos Emanuelsson VVS. Han har vid många tillfällen tidigare arbetat åt dem, men då genom sitt egenstartade företag som han numera lagt på hyllan. Under årets gång insåg han nämligen att tiden inte längre räckte till.

– Jag hade inte längre någon tid att arbeta på det sättet jag då hade gjort i flera år. Men jag hade som tur var en lösning på det problemet. Matthias Backtemo, som arbetar för Emanuelsson VVS-byrå här i Stockholm, hade sen en längre tid tillbaka frågat mig om jag vill börja arbeta hos dem. Nu i höstas tog jag beslutet att tacka ja till det erbjudandet.

Hur har vardagen förändrats sedan oktober?
– Arbetsbördan har minskat en hel del sedan jag blev anställd hos Emanuelsson. Jag behöver ju exempelvis inte längre sitta och arbeta om kvällarna. Det är så skönt och tacksamt. Nu vet jag vad fritid faktiskt innebär på riktigt, säger Gustafsson och skrattar.

Vad gillar du att göra på din numera lediga tid?
– Jag har ett väldigt stort motorintresse. Idag äger jag två motorcyklar men tidigare har jag totalt varit uppe i sex. Jag och några kompisar har faktiskt en stor lada tillsammans på 300 kvadratmeter som vi använder som garage. Några av dem är bilintresserade medan några är motorcykelintresserade. Där hänger jag ofta på fritiden tillsammans med dem och mekar. Så jag är återigen väldigt tacksam att jag tog beslutet att börja arbeta hos Emanuelsson. Det har förändrat mitt liv en hel del.

Hur ser din framtid ut hos Emanuelsson VVS?
– Från och med nästa år kommer vi starta igång några större projekt här i Stockholm. Då är planen att jag agerar ledande montör för teamen som är på plats. Det ska bli riktigt kul och jag ser fram emot 2020, säger Gustafsson.

EMANUELSSON VVS BLIR EN DEL AV BRAVIDA

Bravida förvärvar bolaget AB Emanuelsson VVS-byrå och stärker därmed sitt erbjudande inom ventilation och vs i Örebro med omnejd. Bolaget omsätter cirka...

Läs Mer

SEXTIO NYA LÄGENHETER MED MOELVEN I STOCKHOLM: ”SAMARBETET HAR FUNGERAT JÄTTEBRA”

I Stockholm arbetar Emanuelsson VVS tillsammans med Moelven på projektet Ensta äldreboende. Tillsammans har de skapat sextio lägenheter för vård- och omsorg,...

Läs Mer

FRÅN PRAKTIK TILL ANSTÄLLNING – VI VÄLKOMNAR VÅR NYA KONSTRUKTÖR

Efter två år på yrkeshögskolan Hermods och två LIA-perioder hos Emanuelsson VVS är han nu utbildad VVS-ingenjör. Vi välkomnar Martin Jonsson, vår...

Läs Mer