VÄRMEN ÅTERVINNS I NY ANLÄGGNING TILL VATTENFALL

Vattenfall är Sveriges största producent av fossilfri el. När deras nya kontor byggs i Nyköping är Emanuelsson VVS på plats för att installera ventilation med höga krav på låg energiåtgång.

På beställning av Lindesbergs Bygg är Emanuelsson VVS på plats i Nyköping för att ansvara för ventilationen till Vattenfalls helt nya anläggning.

– Vi drog igång här vecka 38 och kommer att vara klara runt jul ungefär, så det är en pressad tidplan men det har gått jättebra. Vi ligger i framkant, berättar Matthias Backtemo, projektledare på Emanuelsson VVS.

Med Matthias som projektledare, två montörer och en isolerare installeras ventilationen med FTX-aggregat som återvinner en stor del av värmen. Aggregaten ger Vattenfall en låg energiåtgång i anläggningen och lever upp till företagets kravfyllda hållbarhetsprofil.

– Vi har gasat på sen dag ett och är klara med fläktrummet nu. När allt är målat och bärverk sitter på plats blir det lite isoleringsarbeten och kompletteringsarbeten för oss, så allt flyter på som det ska och det kommer nog att fortsätta så som det känns.

Tydliga kollisionskontroller i kombination med ett bra samarbete med Lindesbergs Bygg och övriga entreprenör på bygget har underlättat arbetet i Nyköping. Och det är inte bara Emanuelsson VVS och Lindesbergs Bygg som har en koppling till Örebrotrakten här. Här finns flera kända ansikten vilket gör arbetet lite extra roligt för annars Stockholmsbaserade Matthias.

– Det är en del bekanta ansikten och många av grabbarna har jag dessutom spelat hockey med, så det är lite extra kul att vara här, säger Matthias och fortsätter:

– Vi har ju nyligen börjat köra tillsammans med Lindesbergs bygg och det är riktigt, riktigt roligt. Det blir lite fler lokala entreprenörer som man träffar och Linde Bygg har expanderat otroligt mycket de senaste åren, så det är kul att få göra jobb med dem. Samarbetet här har verkligen fungerat superbra med respektive arbetsledare och alla platschefer. All kredd till dem!

EMANUELSSON VVS BLIR EN DEL AV BRAVIDA

Bravida förvärvar bolaget AB Emanuelsson VVS-byrå och stärker därmed sitt erbjudande inom ventilation och vs i Örebro med omnejd. Bolaget omsätter cirka...

Läs Mer

SEXTIO NYA LÄGENHETER MED MOELVEN I STOCKHOLM: ”SAMARBETET HAR FUNGERAT JÄTTEBRA”

I Stockholm arbetar Emanuelsson VVS tillsammans med Moelven på projektet Ensta äldreboende. Tillsammans har de skapat sextio lägenheter för vård- och omsorg,...

Läs Mer

FRÅN PRAKTIK TILL ANSTÄLLNING – VI VÄLKOMNAR VÅR NYA KONSTRUKTÖR

Efter två år på yrkeshögskolan Hermods och två LIA-perioder hos Emanuelsson VVS är han nu utbildad VVS-ingenjör. Vi välkomnar Martin Jonsson, vår...

Läs Mer