SUMBAT OCH BOBUR ÄR FÖRETAGETS SENASTE REKRYTERINGAR

Sumbat och Bobur började arbeta samtidigt och är de senaste rekryteringarna till Emanuelssons filial i Stockholm. Med erfarenhet inom VVS-yrket åker vännerna mellan de många projekten i Stockholmsområdet och gör ett riktigt bra jobb tillsammans. Nu riskerar Bobur dock att få lämna allt.

 

Sedan februari har Sumbat och Bobur varit heltidsanställda på Emanuelssons filial i Stockholm. Vännerna och kollegorna har däremot arbetat ihop redan tidigare, både med varandra och med Emanuelsson VVS.

– Vi har väl känt varandra i tre år ungefär, säger Matthias Backtemo. De har jobbat på våra projekt tidigare och i vintras anställde vi dem. De är jättebra, superkillar.

VVS-teamet trivs i varandras sällskap.

– Det är ett av de bästa ställena jag har varit på. Matthias är en skitsnäll chef och är som en kompis till oss också, säger Bobur och får medhåll av Sumbat.

– De törs inte säga något annat heller när jag sitter här bredvid, säger Matthias och skrattar.

 

”HOPPAS VERKLIGEN ATT BOBUR FÅR STANNA”

 

Sumbat kom till Sverige för fem år sen och bor med familjen och sina barn i Stockholm, med en till dotter på väg. Bobur kom ensam till Sverige för fyra år sen och bor idag med sin sambo Jessica. Nu riskerar han utvisning.

– Bobur har fått återinresandeförbud så vi har haft mycket kontakt med Migrationsverket. Det är mycket pappersarbete och vi har skrivit brev. Vi hoppas verkligen att Bobur får stanna så vi gör allt vi kan från vår sida. Allt annat känns helt galet och vi behöver hans kompetens, säger Matthias.

Under sina fyra år i Sverige har Bobur byggt ett nytt liv.

Han har lärt sig ett helt nytt språk och pratar flytande svenska, han har eget boende, fast anställning och har skaffat sig helt nya vänner – vad mer kan man begära säger Matthias och slår ut med armarna.

– Jag kände ingen när jag kom hit, berättar Bobur. Nu har jag lagt grunden här och trivs jättebra. Jag hoppas att jag får stanna och inte måste börja om igen någon annanstans, det är svårt att lära sig ett nytt språk. Det har gått åt mycket tid till Migrationsverket, det är jättesnällt att företaget försöker hjälpa mig.

 

FRÅN PRAKTIK TILL ANSTÄLLNING – VI VÄLKOMNAR VÅR NYA KONSTRUKTÖR

Efter två år på yrkeshögskolan Hermods och två LIA-perioder hos Emanuelsson VVS är han nu utbildad VVS-ingenjör. Vi välkomnar Martin Jonsson, vår...

Läs Mer

NYANSTÄLLDE JONAS VID INFRA-CONS NYA KONTOR: ”FINLIR SOM KVARSTÅR”

I Pilängen utanför Örebro bygger Infra-con sin nya adress med kontor och hall. På plats vid projektet är Jonas Wallin, ny montör...

Läs Mer

97 NYA STUDENTLÄGENHETER I STOCKHOLM: ”SVANENMÄRKT PROJEKT”

Emanuelsson VVS utför ännu ett projekt tillsammans med Moelven. Den här gången rör det sig om ett flerbostadshus med lågt klimatavtryck och...

Läs Mer