RENOVERINGSARBETE I STRÄNGNÄS

Emanuelssons VVS har största delen av sin verksamhet i Örebro, men man är också verksamma långt utanför länsgränserna. Just för tillfället i Strängnäs, där en kontorsbyggnad skall byggas om till 31 stycken lägenheter. Fastigheten, som uppmäter dryga 3000 kvadratmeter, förvärvades av det Örebrobaserade fastighetsföretaget Esswege Fastigheter AB under 90-talet.

Tre veckor in i det omfattande renoveringsprojektet besöker vi Gabriel Vaahto, arbetsledare på Emanuelssons VVS, och hans två kollegor Kristian och John.

– Just nu är vi på kallvinden och drar kanalsystem till lägenheterna på översta våningen. Det är ett riktigt skitgöra rent ut sagt. Mörkt, kallt, dammigt och trångt. Kristian och John förtjänar all respekt för att de utför detta utan minsta gnäll, säger Gabriel.

Att utföra uppdrag en sådan här bit ifrån Örebro medför givetvis vissa utmaningar för Gabriel och hans kollegor. Det största problemet är att arbetare och arbetsledning inte på ett snabbt sätt kan sammanstråla för att diskutera eventuella problem på plats. Rent materialmässigt är det inga större problem, bara man planerar bra, menar Gabriel.

Fastigheten byggdes under tidigt 1900-tal. Vilket gör att det inte alltid är lätt att följa arkitekternas ritningar till punkt och pricka.

– För vår del är de största problemen att klara arkitektens önskemål och krav på färdiga takhöjder i lägenheterna. Rent arbetsmässigt kan det givetvis dyka upp oväntade hinder i gamla hus men det känns som vi är i trygga händer hos OBK (OBK Sverige AB, totalentreprenör för projektet), konstaterar Gabriel.

Emanuelssons VVS kommer att ha personal på plats under hela projekttiden, som sträcker sig fram till och med januari 2019.

– Just nu är vi tre stycken på bygget, vilket vi kommer att vara en tid framöver. Sedan när vi närmar oss slutet så hoppas jag att vi kan dra ned lite på personalstyrkan här. Så länge allt går som det skall, tillägger Gabriel.

EMANUELSSON VVS BLIR EN DEL AV BRAVIDA

Bravida förvärvar bolaget AB Emanuelsson VVS-byrå och stärker därmed sitt erbjudande inom ventilation och vs i Örebro med omnejd. Bolaget omsätter cirka...

Läs Mer

SEXTIO NYA LÄGENHETER MED MOELVEN I STOCKHOLM: ”SAMARBETET HAR FUNGERAT JÄTTEBRA”

I Stockholm arbetar Emanuelsson VVS tillsammans med Moelven på projektet Ensta äldreboende. Tillsammans har de skapat sextio lägenheter för vård- och omsorg,...

Läs Mer

FRÅN PRAKTIK TILL ANSTÄLLNING – VI VÄLKOMNAR VÅR NYA KONSTRUKTÖR

Efter två år på yrkeshögskolan Hermods och två LIA-perioder hos Emanuelsson VVS är han nu utbildad VVS-ingenjör. Vi välkomnar Martin Jonsson, vår...

Läs Mer