NYA LOKALER TILL THORÉN BUSINESS SCHOOL

Idag är Emanuelsson VVS i Örebro och arbetar med deras hittills största projekt. Kristian Binning, ledande montör på byrån, är på plats och uppdaterar oss med detaljer om arbetet.

Bakom Tingsrätten i Norra Örebro står en gammal byggnad inför en renovering och tillbyggnation. Den gamla byggnaden består av sju våningar och tillbyggnationen av fyra. Bygget har fått namnet Kvarter Lagerhuset och kommer till sommaren stå som gymnasieskola för Thorén Business School.

Emanuelsson VVS har varit på plats på bygget sedan augusti och monterat ventilationsledningar. Det är Asplunds Bygg och Abrahamsson Bygg som beställt arbetet av dem. Uppgiften är att innan maj 2020 hinna installera ventilation i alla klassrum och allmänna rum, och sedan koppla samman dessa till fem aggregat.

Vad har ni hunnit göra sedan i somras?
– Vi är så gott som klara med all ventilation i den nya byggnaden. I den gamla pågår fortfarande en del renoveringsarbete, men vi kommer snart kunna påbörja vårt arbete även där, berättar Kristian Binning som är ledande montör på byrån.

När all ventilation är på plats, efter årsskiftet, kommer ett innertak att byggas för att täcka ledningarna. När taket väl är på plats får Emanuelsson VVS komma tillbaka till bygget och sätta dit alla ventiler i väggar och tak som öppnar upp till ventilationssystemet.

– Detta beräknas vi få göra i maj någon gång, förklarar Kristian. Men innan dess ska vi inte bara hinna montera resterande ventilation, utan också installera alla aggregat i de olika fläktrummen. Eftersom aggregaten är så stora kommer mycket av vår tid gå åt till att flytta, montera och installera dem. Detta arbete sätter vi således igång med redan nu i veckan. Som ni förstår finns det mycket att göra på ett sånt här stort projekt, tillägger han och ler.

Ja, hur känns det att få vara en del av byråns största projekt hittills?
– Det känns jätteroligt såklart. Vi är tacksamma att våra beställare har gett oss förtroendet och vi kämpar givetvis på för att leverera bästa möjliga resultat. Hittills har det gått fantastiskt bra och våra förhoppningar är att det kommer fortsätta så, ända in i mål, avslutar Kristian.

EMANUELSSON VVS BLIR EN DEL AV BRAVIDA

Bravida förvärvar bolaget AB Emanuelsson VVS-byrå och stärker därmed sitt erbjudande inom ventilation och vs i Örebro med omnejd. Bolaget omsätter cirka...

Läs Mer

SEXTIO NYA LÄGENHETER MED MOELVEN I STOCKHOLM: ”SAMARBETET HAR FUNGERAT JÄTTEBRA”

I Stockholm arbetar Emanuelsson VVS tillsammans med Moelven på projektet Ensta äldreboende. Tillsammans har de skapat sextio lägenheter för vård- och omsorg,...

Läs Mer

FRÅN PRAKTIK TILL ANSTÄLLNING – VI VÄLKOMNAR VÅR NYA KONSTRUKTÖR

Efter två år på yrkeshögskolan Hermods och två LIA-perioder hos Emanuelsson VVS är han nu utbildad VVS-ingenjör. Vi välkomnar Martin Jonsson, vår...

Läs Mer