NY VENTILATION I KYRKAN

Pingstkyrkan i Kumla genomgår en omfattande renovering. I samband med det så har Emanuelssons VVS anlitats för att säkerställa att alla utrymmen har rätt luft. Idag träffar vi Kristian Binning, ansvarig montör på Emanuelssons. Vi går igenom källaren när Kristian visar vart man ska ansluta till de gamla ledningarna, samt vart det är tänkt att nya rör ska monteras.

– Detta skiljer sig ifrån nybyggnationer som vi oftast jobbar med. Här måste vi först ta hänsyn till befintlig rördragning för att sedan hitta på nya effektivare och bättre lösningar. Detta betyder att delar av den gamla lösningen få sitta kvar och ansluter till vårt nya luftsystem, berättar Kristian.

Vi beger oss upp till övervåningen där man byggt nya kontors- och samtalsrum, här är även det nya fläktrummet är beläget.

– De nya rummen här på övervåningen får helt ny ventilation. Där har vi även installerat närvarogivare som känner av när någon är i rummet, på så sätt slipper ventilationen stå och gå hela tiden, förklarar Kristian.

Väl inne i hela systemets hjärta, fläktrummet, fortsätter Kristian arbetet med att förstärka en trumma som ska bära ett stort ventilationsrör. Skruvdragaren går på högvarv när vi bryter för lite mera frågor. Hur är det att jobba på Emanuelssons?

– Det är kanon. Det är grymt bra jobbarkompisar. Dom har lyckats bra med att sätta ihop ett bra gäng. Sen gillar jag att ta eget ansvar, vilket man verkligen får här, säger Kristian.

Kristian och hans kompanjon har varit här i ungefär fyra veckor och kommer att vara kvar i minst sex veckor till. Jobbet kvalificerar sig inte på topplistan av stora jobb för firman, men är ändå relativt avancerat. Hur ser det ut, till tidsplanen sett?

– Vi ligger helt i fas. Just nu har vi lite plåtdelar ligger på tillverkning, och de har några som är sjuka så vi har fått vänta lite. I övrigt går allt som planerat, avslutar Kristian.

EMANUELSSON VVS BLIR EN DEL AV BRAVIDA

Bravida förvärvar bolaget AB Emanuelsson VVS-byrå och stärker därmed sitt erbjudande inom ventilation och vs i Örebro med omnejd. Bolaget omsätter cirka...

Läs Mer

SEXTIO NYA LÄGENHETER MED MOELVEN I STOCKHOLM: ”SAMARBETET HAR FUNGERAT JÄTTEBRA”

I Stockholm arbetar Emanuelsson VVS tillsammans med Moelven på projektet Ensta äldreboende. Tillsammans har de skapat sextio lägenheter för vård- och omsorg,...

Läs Mer

FRÅN PRAKTIK TILL ANSTÄLLNING – VI VÄLKOMNAR VÅR NYA KONSTRUKTÖR

Efter två år på yrkeshögskolan Hermods och två LIA-perioder hos Emanuelsson VVS är han nu utbildad VVS-ingenjör. Vi välkomnar Martin Jonsson, vår...

Läs Mer