MOELVEN: ”FÖRHOPPNINGEN ÄR ETT RENT PROTOKOLL”

I Uppsala installerar Emanuelssons Stockholmsfilial ventilationen till ett helt nytt långtidshotell. Med smidiga och välplanerade moduler flyter arbetet på bra för Emanuelsson VVS och beställaren Moelven.

En efter en lyfter kranen upp de färdigmonterade modulerna. I byggkojan intill berättar Moelvens projektchef om det som i december kommer att vara ett långtidshotell i Uppsala.

– Det är ett så kallat longstayhotell med 142 rum och gemensamdelar och gym, säger Peter Persson från Moelven, som är Emanuelsson VVS beställare.

När markentreprenaden var klar i slutet på maj etablerade sig Moelven med bodar och började med att bygga taksektionerna till långtidshotellet. Det gjordes direkt på grundplattan samtidigt som de sista ventilationskanalerna monterades i taket.

– Ungefär 60 % av allt arbete har redan utförts i fabriken utanför Säffle, och när modulerna kommer i princip färdiga har vi redan byggt taken på plats. Det är för att få det tätt så snabbt som möjligt och det går väldigt mycket snabbare än traditionellt byggande.

– Exakt, och vi har skickat ventilationsritningarna till fabriken som monterat det mesta redan, säger Matthias Backtemo. Så det är egentligen bara för oss att sy ihop det sista nu.

”Konfektionerat material”

Det ventilationsarbete som kvarstår är att dra alla kanaler i schakt och ansluta det till fläktrummet samt huvudkanalen som löper med det översta planet. Med genomtänkta ritningar kan i princip allt anslutas via schakten i korridorerna.

– Det är Uffe som har ritat ventilation och vi fick bra kredd från fabriken, berättar Matthias.

– Ja, absolut, och materialet är väl även konfektionerat, alltså färdigkapat i rätt längder när det kommer till fabriken. Jag som har ekonomiskt ansvar i min roll har noterat att det inte har gått åt många timmar i fabriken till ventilationssidan, så det är superbra.

Slutbesiktning första december

Den första december väntar slutbesiktning för lägenhetshotellet som byggs åt Slättö Förvaltning AB. För att fortsätta den smidiga byggprocessen hela vägen in i mål kommer förbesiktningar att genomföras och ett bra samarbete underlättar också.

– Jag och Matthias har stött på varandra ett par gånger förut, säger Peter och fortsätter.

– Det är alltid kul när man träffar personer man har jobbat med tidigare, och det förenklar ju både för mig och Matthias. Vi kommer att börja med förbesiktningar här drygt en månad innan slutbesiktning och förhoppningen är vi ska ha ett rent protokoll den första december.

 

FRÅN PRAKTIK TILL ANSTÄLLNING – VI VÄLKOMNAR VÅR NYA KONSTRUKTÖR

Efter två år på yrkeshögskolan Hermods och två LIA-perioder hos Emanuelsson VVS är han nu utbildad VVS-ingenjör. Vi välkomnar Martin Jonsson, vår...

Läs Mer

NYANSTÄLLDE JONAS VID INFRA-CONS NYA KONTOR: ”FINLIR SOM KVARSTÅR”

I Pilängen utanför Örebro bygger Infra-con sin nya adress med kontor och hall. På plats vid projektet är Jonas Wallin, ny montör...

Läs Mer

97 NYA STUDENTLÄGENHETER I STOCKHOLM: ”SVANENMÄRKT PROJEKT”

Emanuelsson VVS utför ännu ett projekt tillsammans med Moelven. Den här gången rör det sig om ett flerbostadshus med lågt klimatavtryck och...

Läs Mer