MATTHIAS DRIVER STOCKHOLMSFILIAL

När Ulf Emanuelsson startade Emanuelssons VVS år 2007 var Matthias Backtemo i Norge och jobbade, men efter diverse påtryckningar ifrån ”Uffe” (plastpappa till Matthias) om att arbetskraften behövdes bättre i det nystartade företaget, packades väskorna och Matthias vände hem till Sverige igen. Idag driver Matthias en egen Emanuelssons-filial i Stockholm.

Det var år 2008 som Matthias bestämde sig för att flytta upp till Stockholm.

 – Jag träffade en tjej och flyttade upp. Men just då hade vi bara något enstaka projekt igång, vilket ledde till att jag var uthyrd till några andra firmor innan jag kunde stå helt på egna ben med mina egna projekt, förklarar Matthias.

Sedan Matthias flyttade till Stockholm har han hunnit utbilda sig till Ventilationsingenjör, allt detta samtidigt som han jobbat heltid.

 – Det har varit mycket med både plugg och jobb, och hade aldrig gått utan ”Uffes” hjälp med både projekt och studier. Nu har jag bara tentan för OVK (obligatorisk ventilationskontroll) kvar, sedan får jag även besiktiga anläggningar, berättar Matthias.

Nu driver Matthias och hans kollegor på Stockholmsfilialen ett antal projekt i olika storlekar. Just idag får vi en rapport ifrån Enköping, där man på beställning av Moelven ska uppföra 80 stycken lägenheter fördelat på fyra hus och 184 moduler.

 – Projektet startades upp vecka tre för våran del, då med luftkanalsmontage i takstolar. Allt montage sker med hela taket liggande på marken. Taket är även indelat i sektioner för att det ska gå att lyfta på plats utan komplikationer. Detta medför att vi måste montera kanaler i sektioner, vilket kan vara lite lurigt, säger Matthias.

Denna veckan (v7) ska Moelven bygga ihop det första huset. Därefter får Matthias och hans kollegor komma in i fastigheten och montera samman sina kanaler på vinden. När det är klart så ska samma procedur upprepas, tills alla fyra husen ska stå klara vecka 42.

Hur ligger ni till tidsmässigt?

– Eftersom vi gjort klart vindarna till cirka 70% på marken så spar vi ganska mycket tid där, och kan lägga den tid som behövs på schakt, fläktrum och lägenheter. Som jag ser det så kommer det vara prioritet på schaktarbetet för vår del, så att snickarna kan bygga igen efter oss, konstaterar Matthias och fortsätter:

 – Det är alltid smidigt att jobba åt Moelven, det går smidigt och de är otroligt hjälpsamma i alla led. Vilket såklart gör att vi kan utföra vårt arbete på bästa sätt.

EMANUELSSON VVS BLIR EN DEL AV BRAVIDA

Bravida förvärvar bolaget AB Emanuelsson VVS-byrå och stärker därmed sitt erbjudande inom ventilation och vs i Örebro med omnejd. Bolaget omsätter cirka...

Läs Mer

SEXTIO NYA LÄGENHETER MED MOELVEN I STOCKHOLM: ”SAMARBETET HAR FUNGERAT JÄTTEBRA”

I Stockholm arbetar Emanuelsson VVS tillsammans med Moelven på projektet Ensta äldreboende. Tillsammans har de skapat sextio lägenheter för vård- och omsorg,...

Läs Mer

FRÅN PRAKTIK TILL ANSTÄLLNING – VI VÄLKOMNAR VÅR NYA KONSTRUKTÖR

Efter två år på yrkeshögskolan Hermods och två LIA-perioder hos Emanuelsson VVS är han nu utbildad VVS-ingenjör. Vi välkomnar Martin Jonsson, vår...

Läs Mer