MARKUS OCH ANDREAS PÅ UPPDRAG I HÄLLEFORS

Intill Gymnasternas Part ska Hällefors få ett nytt gym. Byggnationen är av tvåplansvariant, där omklädning och dusch byggs i källaren. Emanuelssons VVS har på beställning av Bergslagen hus fått ansvaret för all VVS när det nya gymmet ska byggas. Vi träffar Andreas Ingmarsson, och Markus Löfqvist, som idag håller till uppe på taket.

– Just nu håller vi på att dra ett till- och frånluftsrör genom taket. Det ska ansluta nere i källaren i den stora centralen, för att sedan försörja lokalerna med friskluft, förklarar Markus.

Andreas och Markus har varit på bygget i tre veckor ungefär. De har under den tiden bland annat installerat ventilationscentralen nere i källaren, vilket enligt Andreas var det största jobbet.

– När centralen är på plats så är det största arbetet på plats. Nu måste man bara se till att inte krocka med andra arbetsgrupper som ska fram i samma utrymmen som oss, vilket vi måste vara extra noga med på detta bygget då det är en ombyggnation och vi har begränsat med plats att samsas på. Ett nybygge är lättare, då kan alla bara följa sina ritningar, säger Andreas.

Samarbete är alltså nyckeln till framgång, på detta bygget men också på företaget. Vilket Emanuelssons VVS verkar lyckats bra med.

– Jag har jobbat på Emanuelssons i snart tre år nu, och jag tror inte man kan hitta en bättre arbetsgivare. Det är många av oss installatörer som håller på med idrott på ganska hög nivå på sidan av, vilket såklart har sina fördelar i hur vi arbetar tillsammans, men samtidigt måste vår arbetsgivare ha en förståelse för att vi ibland behöver vara lediga. Detta har vi verkligen lyckats med här på Emanuelssons, alla ger och tar, fastslår Andreas.

Utöver att Andreas spelar Bandy i Nitro/Nora spenderas fritiden gärna på golfbanan, där han innan flytten till Örebro för tre år sedan var nära att testa lyckan som proffs.

– Jag spelade mycket golf förut, bland annat på näst högsta Sverigetouren. Men det krävs så otroligt mycket tid, pengar och engagemang för att ta nästa steg. Nu spelar jag mest på hobbynivå, avslutar Andreas.

EMANUELSSON VVS BLIR EN DEL AV BRAVIDA

Bravida förvärvar bolaget AB Emanuelsson VVS-byrå och stärker därmed sitt erbjudande inom ventilation och vs i Örebro med omnejd. Bolaget omsätter cirka...

Läs Mer

SEXTIO NYA LÄGENHETER MED MOELVEN I STOCKHOLM: ”SAMARBETET HAR FUNGERAT JÄTTEBRA”

I Stockholm arbetar Emanuelsson VVS tillsammans med Moelven på projektet Ensta äldreboende. Tillsammans har de skapat sextio lägenheter för vård- och omsorg,...

Läs Mer

FRÅN PRAKTIK TILL ANSTÄLLNING – VI VÄLKOMNAR VÅR NYA KONSTRUKTÖR

Efter två år på yrkeshögskolan Hermods och två LIA-perioder hos Emanuelsson VVS är han nu utbildad VVS-ingenjör. Vi välkomnar Martin Jonsson, vår...

Läs Mer