MARCUS TRIVS PÅ EMANUELSSONS

Richo IT Partner bygger nya kontorslokaler på Aspholmen, Örebro. Emanuelssons VVS är anlitade för att utföra allt ventilationsarbete på bygget. Idag träffar vi Marcus Löfqvist, som har jobbat på Emanuelssons VVS sedan han slutade gymnasiet för sju år sedan.

– Jag gick snickeri och betong på gymnasiet, men efter diverse praktikplatser kände jag att det inte riktigt var något för mig. Jag fick kontakt med Ulf (Emanuelsson, grundare och VD för Emanuelssons VVS) som gav mig chansen att börja jobba här. Något jag nu i efterhand är otroligt tacksam för, säger Marcus.

Du trivs alltså ganska bra på jobbet?

– Ja, jag trivs jättebra. Jag tror att detta är en av stans bästa arbetsgivare. Man har förståelse för oss anställda, samtidigt som det alltid är raka puckar, konstaterar Marcus och fortsätter:

– En annan stor fördel med det här företaget är att man får mycket eget ansvar och får sköta mycket planering själv. Vilket såklart leder till att man känner sig mera delaktig i allt man utför. Sen så får man ju självklart ringa till Ulf ibland om det uppkommer frågor, och då får man alltid bra svar. Han har otroligt bra koll på alla byggen vi har igång.

På Emanuelssons VVS tillämpas alltså uttrycket ”frihet under ansvar”, vilket Marcus tror kan vara en av orsakerna till att deras byggen allt som oftast går bra. Men hur ligger man egentligen till här på Aspholmen?

– Vi har varit här i sex månader totalt. Jag kom hit för två veckor sedan, när jag fick ta över bygget ifrån en kollega som blivit sjukskriven. Till en början så var det lite rörigt innan man kom in allt, men kan man det här så tar det inte så lång tid att sätta sig in i ett bygge som detta, då det är ganska standard, berättar Marcus.

När ska ni vara klara här?

– Vi ska vara klara vecka 39. Så det börjar dra ihop sig, och jag ska inte sticka under stolen med att det faktiskt är lite småstressigt nu på slutet. Men allt handlar om planering, planerar man bra så blir det bra, avslutar Marcus.

EMANUELSSON VVS BLIR EN DEL AV BRAVIDA

Bravida förvärvar bolaget AB Emanuelsson VVS-byrå och stärker därmed sitt erbjudande inom ventilation och vs i Örebro med omnejd. Bolaget omsätter cirka...

Läs Mer

SEXTIO NYA LÄGENHETER MED MOELVEN I STOCKHOLM: ”SAMARBETET HAR FUNGERAT JÄTTEBRA”

I Stockholm arbetar Emanuelsson VVS tillsammans med Moelven på projektet Ensta äldreboende. Tillsammans har de skapat sextio lägenheter för vård- och omsorg,...

Läs Mer

FRÅN PRAKTIK TILL ANSTÄLLNING – VI VÄLKOMNAR VÅR NYA KONSTRUKTÖR

Efter två år på yrkeshögskolan Hermods och två LIA-perioder hos Emanuelsson VVS är han nu utbildad VVS-ingenjör. Vi välkomnar Martin Jonsson, vår...

Läs Mer