KRISTER PACKAR HUSBILEN OCH GÅR I PENSION

Emanuelssons VVS sysslar mestadels med stora byggprojekt. Men något som ofta hamnar i skymundan är servicesidan, och framförallt servicemannen själv – Krister Gustafsson.

Krister har jobbat som serviceansvarig på Emanuelssons VVS i fem år, och har innan det en lång erfarenhet av just service- och reparationsarbeten.

– Jag jobbade med hemelektronik under många år, och efter det var jag på en annan VVS-firma innan jag hamnade här, säger Krister.

Krister är 69 år och skulle ha gått i pension redan vid 65. Men så vart det inte.

– Tanken var att jag skulle slutat när jag var 65. Men dels så trivs jag så pass bra här och sedan så blir man ganska begränsad ekonomiskt när man går i pension, så jag har valt att fortsätta några år. Sen har Uffe (Ulf Emanuelsson, VD och ägare) bett mig stanna kvar. Jag har jobbat fyra dagar i veckan de sista åren och vi har även provat att köra tre dagar i veckan, men det har väl funkar sådär, skrattar Krister.

Men nu ska det alltså bli Kristers sista år på Emanuelssons VVS, och i september räknar han med att få packa husbilen och gå i pension, på riktigt.

– Jag och frugan kommer att ta husbilen ner till Spanien och Portugal över vintern. Det ska bli riktigt skönt.

Handen på hjärtat, hur känns det att gå i pension?

– Det känns bra. Även om jag kommer sakna alla fantastiska kollegor såklart. Jag känner att jag gjort mitt, och vem vet – kanske blir det något gästspel framöver, säger Krister och ler.

Vi önskar den husbilssemestrande pensionären all lycka i framtiden, och hoppas inom kort kunna presentera ett nytt reportage med Krister. Då ifrån varmare breddgrader!

SEXTIO NYA LÄGENHETER MED MOELVEN I STOCKHOLM: ”SAMARBETET HAR FUNGERAT JÄTTEBRA”

I Stockholm arbetar Emanuelsson VVS tillsammans med Moelven på projektet Ensta äldreboende. Tillsammans har de skapat sextio lägenheter för vård- och omsorg,...

Läs Mer

FRÅN PRAKTIK TILL ANSTÄLLNING – VI VÄLKOMNAR VÅR NYA KONSTRUKTÖR

Efter två år på yrkeshögskolan Hermods och två LIA-perioder hos Emanuelsson VVS är han nu utbildad VVS-ingenjör. Vi välkomnar Martin Jonsson, vår...

Läs Mer

NYANSTÄLLDE JONAS VID INFRA-CONS NYA KONTOR: ”FINLIR SOM KVARSTÅR”

I Pilängen utanför Örebro bygger Infra-con sin nya adress med kontor och hall. På plats vid projektet är Jonas Wallin, ny montör...

Läs Mer