BANDYSPELARE SKÖTER JOBBET

I anslutning till Tullängskolan ska Asplunds Bygg AB uppföra två stycken bostadshus med 63 lägenheter. Jimmy Jechinsky, 23 arbetar som montör på Emanuelssons och ansvarar för att allt ventilationsarbete utförs fackmannamässigt på KV. Förgyllaren, som bygget kallas.

– Vi ska ansvara för till och från luft i samtliga lägenheter och övriga utrymmen. I det stora hela är detta ett klassigt nyproduktionsjobb för oss där vi gjuter in alla stammar i valven, för att sedan ansluta inne i lägenheterna, förklarar Jimmy.

Emanuelssons VVS har varit på plats sedan april i år. Först var det två man ifrån företaget men sedan två månader tillbaka har Jimmy fått klara sig själv på bygget.

– Det här bygget är mitt ansvarsområde, men det betyder inte att man enbart är här och jobbar. Ibland får jag åka iväg till andra byggen och hjälpa till. Speciellt om det måste forceras inför en besiktning eller liknande, säger Jimmy.

I februari ska bygget står klart, i alla fall för Emanuelssons VVS. Hur ligger ni till?

– Det ser bra ut, vi ligger till och med lite i framkant av tidsplan. Vad jag kan se så har vi inga större orosmoment som skulle kunna ställa till det, samtidigt vet jag att det nästan alltid blir lite stressigt när man närmar sig besiktning. Nästa steg för oss är att göra klart all ventilation uppe på vinden, berättar Jimmy.

Jimmy flyttade ifrån Bollnäs till Örebro för fyra år sedan. Anledningen till flytten var ett kontrakt med ÖSK Bandy, där han fortfarande spelar. Flytten till Örebro och att bli inställd på Emanuelssons VVS är inget som han ångrar:

– Jag trivs otroligt bra, både med Örebro som stad, men framför allt med jobbet. Jag vet inte om man någonsin kommer att ha en så bra stämning på något annat företag. Vi är ett jättebra gäng med blandade personligheter och åldrar. Sen är jag givetvis tacksam för att företagsledningen har förståelse för att man ibland måste åka tidigare ifrån jobbet när man håller på med en idrott på den här nivån, avlutar Jimmy.

SEXTIO NYA LÄGENHETER MED MOELVEN I STOCKHOLM: ”SAMARBETET HAR FUNGERAT JÄTTEBRA”

I Stockholm arbetar Emanuelsson VVS tillsammans med Moelven på projektet Ensta äldreboende. Tillsammans har de skapat sextio lägenheter för vård- och omsorg,...

Läs Mer

FRÅN PRAKTIK TILL ANSTÄLLNING – VI VÄLKOMNAR VÅR NYA KONSTRUKTÖR

Efter två år på yrkeshögskolan Hermods och två LIA-perioder hos Emanuelsson VVS är han nu utbildad VVS-ingenjör. Vi välkomnar Martin Jonsson, vår...

Läs Mer

NYANSTÄLLDE JONAS VID INFRA-CONS NYA KONTOR: ”FINLIR SOM KVARSTÅR”

I Pilängen utanför Örebro bygger Infra-con sin nya adress med kontor och hall. På plats vid projektet är Jonas Wallin, ny montör...

Läs Mer