ÅSBRO SKOLA BYGGS UT MED BOMAN & SVAHN: ”BRA PLANERING”

På beställning av Boman & Svahn som bygger ut Åsbro skola är Emanuelsson VVS där och installerar ventilationsanläggningen. Marcus Löfkvist är en av två montörer på plats och han uppskattar både planeringen och projektet i Åsbro.

Den första vårsolen skiner över Åsbro skola och det råder feststämning bland eleverna på skolgården. Inne på bygget lyser solen inte lika starkt men stämningen är på topp ändå.

– Det går bra! Det är inga konstigheter här. Det enda som är lite speciellt med projektet rent arbetstekniskt är att fläktrummet finns i en befintlig byggnad istället för i påbyggnationen. Där blir det en lösning över taket, men det kommer att bli bra. Jag håller på med det just nu.

Den 250 kvadratmeter stora tillbyggnationen kommer att knyta an till två av Åsbro skolas befintliga byggnadskroppar. Här blir det bland annat utrymmen för personal, skolsköterska och pedagoger med Boman & Svahn som totalentreprenör för projektet.

– Vi har jobbat ihop en del tidigare och det är bra planering och samarbetsvilja, så det funkar väldigt bra. Vi har varit här i en vecka ungefär och är stort sett klara med all montering redan. Under förra veckan var vi nästan själva här så då kunde vi köra på ordentligt. Det var skönt och har nog gått ganska fort för oss tack vare det.

Projektet är lite av ett standardprojekt för Marcus och Emanuelsson VVS. För Marcus är det också ett välkommet miljöombyte från ett större projekt.

– Jag väntar lite på att etapp 2 av Orgeltramparen ska dra igång där jag har varit i ett år. Det har blivit ett break på några månader mellan etapperna, nu är det snart dags att börja där igen. Det rullar på bra men det är också skönt att få några andra projekt som det här projektet mellan etapperna, avslutar Marcus som förra sommaren firade tio år på företaget.

EMANUELSSON VVS BLIR EN DEL AV BRAVIDA

Bravida förvärvar bolaget AB Emanuelsson VVS-byrå och stärker därmed sitt erbjudande inom ventilation och vs i Örebro med omnejd. Bolaget omsätter cirka...

Läs Mer

SEXTIO NYA LÄGENHETER MED MOELVEN I STOCKHOLM: ”SAMARBETET HAR FUNGERAT JÄTTEBRA”

I Stockholm arbetar Emanuelsson VVS tillsammans med Moelven på projektet Ensta äldreboende. Tillsammans har de skapat sextio lägenheter för vård- och omsorg,...

Läs Mer

FRÅN PRAKTIK TILL ANSTÄLLNING – VI VÄLKOMNAR VÅR NYA KONSTRUKTÖR

Efter två år på yrkeshögskolan Hermods och två LIA-perioder hos Emanuelsson VVS är han nu utbildad VVS-ingenjör. Vi välkomnar Martin Jonsson, vår...

Läs Mer